tisdag 30 december 2014

Julen...


Tänk att julen vanligtvis handlar om:
* sjukt mycket förberedelser, som tidsoptimisten stressar runt och gör i sista sekunden...
* sjukt höga förväntningar som aldrig införlivas.
* sjukt mycket missnöje och gnäll.
* sjukt snabbt över.
* sjukt mycket stress och trötthet och mörker på samma gång.

Denna jul var till absolut största delen faktiskt ganska lyckad, mycket tack vare att man visste hur det brukar bli. Mina förväntningar var låga och i år var det inte jättemycket att handla eller förbereda så jag är ovanligt nöjd. Det bästa med årets jul var:
* barnen fick lagom många jättebra paket som de blev glada över och verkligen använder och uppskattar, men som vanligt brukar de var som nöjdast först någon eller några dagar dagar efter julafton när all hysteri lagt sig.
* vår jättefina och snälla tomte!
* det snöade - hurra!
* julgranen som vi sågade ner på vår tomt och som var lagom snäv att få plats i vårt lilla hus och som barnen klädde ihop med mig utan tillstymmelse till bråk. Underbart samarbete och glädje tillsammans.
Bilden är alltså en aning missvisande, men en del missnöje och bråk var det allt emellanåt när förhoppningarna och frustrationen blev för stor för barnen.


1 kommentar:

  1. Härligt.. Brukar nästan alltid bli lyckat om man försöker ta ner förväntningarna lite :) Man kan ju liksom nästan inte bli missnöjd då :) Själv har jag låtit julen och nyår bara fått passera i lugn och skön takt. Kände verkligen att det var det jag och kroppen ville nu. Även om jag inte stressar själv annars heller då jag inte klarar av det och oftast inte måste så blir jul och nyår stressig pga omgivningen, allt runtomkring är ju bara hysteriskt. Så ska bli skönt med ett nytt år nu som man får se vad det tänker bjuda på. :D

    SvaraRadera