tisdag 30 december 2014

Gott nytt år!


En av mina absoluta favoritdagar på året är nyårsafton och därefter kommer nyårsdagen:
* Den hysteriska julen är över och man har varit ledig några dagar.
* Barnen har nya roliga saker att leka med och vi har spelat en del spel, exempelvis Ap-bingo! Vi har också pysslat i nya pysselböcker och korsordsböcker samt ritat.
* Mörkret har äntligen vänt och vi har njutit av vackert snölandskap i flera dagar - galet vackert!
* Ännu en dag när allt är fint hemma och alla är finklädda och förväntansfulla över mys och god mat.
* Fyrverkerier!!!
Efter nyår ska vi beställa nya tapeter till vardagsrummet. Jag ska som vanligt försöka ändra min livsstil och läser allt pepp jag kommer över om träning och kost som ska fungera för resten av livet. Jag vill bland annat börja hoppa hopprep och jogga eller promenera mer samt styrketräna så att jag får mer energi och orkar mer.
Det viktigaste som MÅSTE förändras är sömnen som just nu är under all kritik pga. en treåring som vägrar sova hela nätter.
I vanlig ordning har jag också införskaffat en ny dagbok inför det nya året, något jag mer eller mindre gjort så länge jag kan minnas. Jag älskar att börja skriva dagbok den 1 januari, om allt som varit under tidigare år och allt som händer för stunden samt vad man hoppas på framöver och planerar inför. 
En annan sak som är standard på nyårsdagen är att påbörja bortrensning av julen och piffa till och fräscha upp hemmet. Jag brukar vilja förändra det mesta och få en liten energikick av att allt ska bli nytt och bättre på det nya året, även om det gamla året inte varit dåligt (utöver usel sömn). 
Gott nytt år önskar jag alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar