onsdag 26 november 2014

Enklare vardagIdag blev det till att hämta en sjuk grabb från skolan då han hade huvudvärk och kräktes, blä!
En del har hänt sen jag skrev sist som underlättar vår vardag - Linas matkasse kommer numer en gång varannan vecka och det är jätteroligt! Att få en kasse levererad utanför dörren trots att vi bor mitt ute i obygden ett par mil från närmsta stad är hur lyxigt som helst och de veckorna behöver vi endast bry oss om att handla lite bröd, pålägg och mjölk m.m. Vi har hittills bara testat en vecka, men den var lyckad med snabba, enkla och fräscha recept som man aldrig provat förr (barnen var kräsna som vanligt, men tyckte också att det var lite spännande). 
Denna vecka var vi utan kasse, men idag satsade jag på Thailax med recept från Arla (bilden är snodd därifrån också) - precis vad jag var sugen på med kokosmjölk, chili, vitlök och ingefära...mumma! Dagens middag kändes jättenyttig och gick mycket snabbt och enkelt att göra.
Vår nya tvättmaskin med inbyggd torktumlare är en annan älskad vardagsunderlättare som sparar både tid och energi.
När nu mellanbarnet äntligen sover utan att störa oss på nätterna (och får belöningar med jämna mellanrum för sin insats) och stora grabben vanligtvis plockar ur diskmaskinen varje dag så är det bara lilla monstret som behöver sova hela nätter i sin säng (vilket hon nu för tiden nästan aldrig någonsin gör, tyvärr). 
Kampen går vidare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar