lördag 8 september 2012

Ruggigt


Nu har råheten börjat lite mer på allvar och morgnarna känns allt mer ruggiga både ute och inne. Här är det ganska snabbt avhjälpt med en liten brasa, om man inte orkar vänta tills solen tittar fram över berget. Lillknodden blir alltid lika exalterad över elden och har än så länge lyckats undvika att bränna sig på de heta glasluckorna. De stora barnen kommer mest med frågor om vad de får stoppa in och elda upp.

6 kommentarer:

 1. Nygårds Helle Jonsson8 september 2012 23:23

  Ännu en anledning till att jag vill ha hus eller åtminstone ett radhus man kan ha "öppen" spis i. Dumma pengar.

  SvaraRadera
 2. Så mysigt! Vill ha en sån "fusk" som man sätter på väggen med liknande maschaller i, fast som brinner av nån vätska. :) kram!!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nygårds Helle Jonsson10 september 2012 11:34

   festival lampolja är bra, luktar gott fast jag vet inte om det är så bra att bränna den inomhus. tror inte det.

   Radera
 3. Jag vet inte vad det heter. Men finns några glasrutor med koppar bakom där man fyller på nån olja eller nåt så det brinner. :) en modern variant av öppenspis, fast på väggen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det en hel del alternativ till öppen spis, men oftast är problemet att det som brinner är så förbannat dyrt och brinner snabbt upp (oavsett om det är olja, gelé eller metanol). Kolla hur fort det brinner samt pris på refill innan du köper något kära syster!

   Radera
  2. Ja. Nä nä jag ska inte köpa mig något. Får sätta mig framför luftvärmepumpen om jag vill ha värme. Här finns inga pengar till sådant. :) kram!

   Radera